6 C
Bitola
Saturday, February 22, 2020

Димитар Илиевски – Мурато, битолчанецот кој сакаше да ги допре звездите,...

Роден е на 21.09.1953 година во Битола каде и ги започнува своите први спортски активности. Најпрвин со борење, потоа со џудото, за на крај...

Битолчани на Freeride на 2601 м.

Баба планина и НП Пелистер ни нудат големи можности за развој на зимскиот туризам кои за жал сеуште не се ниту 5% искористени. Група...

Битолчани продолжуваат со бодрење на македонската репрезентација

И денес 13 јануари 2019 г. битолчани во голем број продолжуваат со голема поддршка и бодрење на македонската репрезентација на Светското ракометно првенство во...