33-годишната битолчанка Анета Павловска ќе стане првата Македонка која ќе биде дел од судискиот тим на престојните Летни олимписки игри во Токио. Таа ќе продолжи по стапките на Зоран Поповски, кој го „скрши мразот“ и стана првиот тениски судија од нашата земја со искуство од едни Летни олимписки игри.

Павловска имаше повеќе од успешна 2019 година. Беше избрана да им суди на ѕвездите на ВТА на завршниот Мастерс во Шенжен, каде не може да аплицира секој судија, туку можат да делат правда само најдобри судии во моментот.

Извор и повеќе на ГОЛ.МК