5 C
Bitola,MKD
Friday, January 17, 2020

Големи битолчани: Ајри Демировски

Зошто БИТОЛА е најубавиот град, и тоа не само на Балканот, туку насекаде! Но ме боли што вие, заслепени од суетите и секојдневните обврски и...

Нашиот мотокросист Зоран Ќаме втор во МХ3 на меморијалниот турнир во...

Вкупно 37 мото крос возачи, од кои 27 од Македонија и 10 од Грција, изминатиот викенд учествуваа на првата меморијална трка организирана на патеката...

Димитар Илиевски – Мурато, битолчанецот кој сакаше да ги допре звездите,...

Роден е на 21.09.1953 година во Битола каде и ги започнува своите први спортски активности. Најпрвин со борење, потоа со џудото, за на крај...