6.7 C
Bitola
Monday, April 12, 2021

бабам Битола

…се за Битола

Првиот ТВ предавател на врвот на Пелистер

Атанас Стојановски – Ацко е битолчанец од месноста викана Чифте-Фурни во Битола, првото од четирите деца на Велика и Лазо Стојановски, роден далечната 1920...

Погледнете ја Битола од авион

Ретки се тие битолчани кои го имаат доживеано ова задоволство. Некои од нив и ќе ја споделат нивната радост и ќе направат за малку...

Бабам Битола

Бабам Битола, Битола стари фотографии, Градот на Конзулите и Тера ТВ. Низ фотографиите од стара Битола заедно со вас битолчани, ги разгледуваме и по...

Сноубординг на Баба планина

Скијање на даска во пределот на нашата најубава,Баба планина... Коче Мусуланов и SSNL-Bitola благодариме... Уживајте....

Битолчани 

​Битолчаните се џентлмени кои го почитуваат бонтонот, беспрекорно дотерани, со посебен стил на облекување. Битола со векови наназад важи за град каде што бркањето...

Пелистер-Лемго (8)

Пелистер победи со 24-23 но тоа не беше доволно за да се оди понатаму. Екипата на Пелистер водена од Зоран Зечевиќ ја сочинуваа: Стефановски,...

Пелистер-Лемго (7)

...најголемото знаме на чкембарите Зоран Мишевски и Тера ТВ

Пелистер-Лемго (6)

....ајде да се пресметаме Зоран Мишевски и Тера ТВ

Заборавените игри на битолчани (2)

Челик-чомак Најраспространета и најпозната игра со стапови на Балканот некогаш беше играта Çelik Çomak. За играта постојат голем број на други имиња во зависност од...

Пелистер-Лемго (3)

...мислењето на чкембарите за натпреварот Тера ТВ и Зоран Мишевски

Ела ќе дом...