11.7 C
Bitola
Tuesday, March 2, 2021

бабам Битола

…се за Битола

Малце ретро …

Битолската банка (поранешно Гео биро) Ноември 1983 г.беа изведени конзерваторски работи на фасадата на зградата на ул.Маршал Тито каде при случаен наод на вториот кат...

Бабам Битола

Заедно денес сите Бабам Битола/ Битола Стари фотографии / Градот на Конзулите и Тера ТВ..заедно со Стара Битола и фотографиите кои се застанати назад...

Малце ретро…како и самото место…

Повеќе од 500 години автентичност и ориентална убавина... Во XIX век Македонија преставува главна раскрсница која ги поврзува Европа со Блискиот и Средниот Исток,...

Реконструкцијата на принцезата на Балканот конечно е при крај …

Послем неколку месечното макотрпно реконструирање на убавината на некогашната принцеза на Балканот Хајдар Кади Џамијата во Битола работата завршува и конечно е при крај....

Бабам Битола 

Бабам Битола/Битола Стари Фотографии/Градот на Конзулите/Тера ТВ

Дали знаете дека?!

Факти и занимливости

Битола на платно

Метимирски Арт

Интересна колекција

Интересна колекција на битолчанецот Константин Николич која се состои од пакетчина шеќер кои некогаш се користеле во познатите битолски кафичи пред околу 20 години.Фото...

Ела ќе дом...