Дома Битола Во Песните

Битола Во Песните

…Битола е опеана во над 500 народни и забавни песни кои и ден денес се пејат насекаде низ светот…

Ако одам во Битола

Ако одам во Битола, ќе прошетам по Широк сокак. А на Дембел чаршија кафе ќе се напијам, младост мило ќе си спомињам. Еј, мори моме, како да речам, за Солуна,...

БИТОЛА МОЈА…

... за Битола и битолчани