16.5 C
Bitola
Saturday, April 1, 2023
Битола 075 224722 075 445740 Ресен 075 445426 Охрид 075 283156 Струга 075 283126 Прилеп 075 224774
Дома бабам Битола

бабам Битола

…се за Битола

Објектот на ОУ Кирил и Методиј во Битола

Објектот каде се наоѓа ОУ Кирил и Методиј заедно со црквата св.Богородица во Битола се на место кое е подарено од големиот добротвор на...

Како изгледаше Филип Кузмановски пред 6 години во Пелистер? 

Нема да го препознаете. Филип Кузмановски фотографиран во 2012, кога бил член на ракометниот клуб Пелистер, јуниори... И тогаш играше лев бек и како...

Четири причини за посета на Битола, градот на Конзулите според Lonely...

Четири причини за посета на Битола, градот на Конзулите во Македонија Брана Владисављевиќ (Lonely Planet Writer) Со оглед на тоа што посетителите во Македонија прават рута...

(ВИДЕО) Како пукаше играта на фонтаната кај Јени џамија?

Ќе мора да се стрпат туристите некое време 😊😊😊 https://youtu.be/fwobHuU6JqA

Национален парк Пелистер (документарен филм)

Документарен филм за националниот парк Пелистер, неговите убавини и можности за  планинарски туризам, велосипедизам, параглајдинг, алпинизам и многу друго. Погледнете го и научите нешто...

Мањаци 2 (хумористичен текст)

Виктор А.К.А. Башлак, Мањаци – втор дел  После  три и нешто години осеќам дека треба  да напишам збор два за мањаците, а со то да...

Ела ќе дом...