БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

На свои 12 години го освои третото место на натпреварот по англиски јазик „Hippo 2018“ кој што се одржа во Лидо ди Јесело во Италија.

Симеона Стерјева е 6 -то одделение во ОУ „Гоце Делчев “ во Битола. На натпреварот во Италија кој што се одржа на 12, 13 и 14 мај годинава, а на кој што учествувале 22 илјади натпреварувачи од 30 држави во светот, таа беше единствената македонка што успеa да се пласира во финалето и да го освои третото место.

-За мене ова претставува поттик уште повеќе да го изучувам англискиот јазик. На овај натпревар учествував и минатата година, но не влегов во финале.

Затоа сакав и оваа година да земам учество на натпреварот. Со многу напор, со учење и со повторување на материјалот секој ден стигнав до финалниот натпревар и го освоив третото место, рече Симеона Стерјева.

Повеќе на Тера ТВ

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here