11 C
Bitola
Tuesday, March 2, 2021

бабам Битола

…се за Битола

Конечно убави вести: Во Битола ќе се гради најголемиот аеродром

Првите луѓе во власта заедно со инвеститорот од Северна Кореја Ку Ми Ли, денеска удрија камен темелник близу веќе изградениот автопат Ресен- Битола, каде...

Убаво продолжение од приказната за маката на едно дете од с.Црнобуки

Имавме една приказна за маката на едно младо дете од село Црнобуки – битолско. За Влатко Чагорски, еден млад дечко од ова битолско село, кој...

Битола разубавена со уште едно место за престој на најградската улица...

Пет комплетно нови, модерни апартмани на најградската улица на светот. Тука каде многу векови се наоѓа артеријата на нашата Битола и каде животот се...

Бидете ренџер во друштво со мечките на Пелистер и возете mountainbike!

Понуда од блогот на Traceycroke: Бидете ренџер во друштво со мечките на Пелистер и возете планински велосипед Дека Пелистер може многу да понуди во развојот...

Вечер најдобрата етно група во Македонија, “Љубојна” ќе биде Епинал на...

Оваа вечер 4 ти Aвгуст на летната тераса „Широк Сокак“ ќе ечи од песна и радост со музиката на „Љубојна“. Ги повикуваме сите љубители...

Старата битолска куќа

Во срцето на Широк Сокак откаршија големиот Епинал се наоѓа една преубава куќа,сама и оделена од ситe.Распослана со нејзината убавина воедно и мистерија,во тој...

Абдул Керим Паша е досега најголемиот добродетел за нашиот град

Валијата Абдул Керим Паша, со своето доаѓање во Битола во 1895, па во наредните шест години бил иницијатор за изградба на дела за кои...

Ела ќе дом...