По ждрепката за групната фаза на ЕХФ Купот, компјутерот го исфрли калeндарот на натпревари на единствениот македонски претставник, Еурофарм Работник.

Хановер – Еурофарм Работник – 9/10 февруари

Еурофарм Работник – Татабања – 16/17 февруари

Нексе Нашице – Еурофарм Работник – 23/24 февруари

Еурофарм Работник – Нексе Нашице – 2/3 март

Еурофарм Работник – Хановер – 23/24 март

Татабања – Еурофарм Работник – 30/31 март

Само победникот во групата ќе игра на завршниот турнир во Магдебург на 19 и 20 мај 2019 година.

Им посакуваме многу среќа на нашите ракометари!

РК Еурофарм Работник