Пелистер – Бутел Скопје 30:28 (13:13)

Сала: Боро Чурлевски во Битола. Гледачи: 2000.

Судии: Исмаил Металари и Ненад Николовски од Скопје. Делегат: Камишевски Душко од Скопје.

Пелистер: Петров, Маџовски 5, Поповиќ 6, Гуглета 2, Димитровски 2, Апостоловски, Јовановски, Станојевиќ 8, Ѓорѓески, Лековиќ, Димитровски 1, Кобетиќ 4, Стоилевски 1, Плех, Табангет, Дрогришки 1.

Бутел Скопје: Лазароски, Младеновски 2, Стојановски 1, Божиновски, Димовски, Спасовски, Мојсоски 3, Ѓеоргиевски, Николов, Печенковски 5, Давидовиќ 2, Панченко, Блажески, Григориев 6, Василевски 3, Мајиќ 6.

За време на првото полувреме двете екипи се носеа еднакво, додека во второто полувреме се разигра бековското дуо Кобетич- Станојевич, одбраната на Пелистер стегна заби во комбинација со одличниот напад на Попович-Маџовски ги направија конечните 30-28 за РК Пелистер во Спортската сала Боро Чурлевски Битола.