БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Битолчанка била Мис на Македонија далечната 1915 година. Убавината на битолчанки е овековечена на оригиналните фотографии на германскиот војник и фотограф Георг Хамерсол кои можете да ги следите на страницата Лексикон на странски сликари во Македонија помеѓу 1850-1950.

Home Page

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here