БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Битолчани уште пред стотина години имаа невидени капенци со водопади на реката Драгор, во околината на Битола. Доказ за сето тоа се старите фотографии испратени од Слободан Налевски и Татјана Трпчевска каде се прикажани старите битолчани во недопрената природа на една од капејнците СЛАВИЈА. Оваа капејнца била лоцирана кај базенот Довлеџик и после Втората светска војна со изградбата на базенот и ХМС Стрежево е разрушена и променета.

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here