Првите камиони Сканија од битолското транспортно претпријатие Транскоп, заедно со нивните шофери меѓу кои се Милан Даскаловски Даскало кој е третиот по ред на групната слика, Ацо викан Сакос и др. фотографирани во близината на Битола и во италијанскиот град Милано…

Фотографии испратени од Владимир Ф’стак Даскаловски на кој јавно му заблагодаруваме…