Затворени се сите кафичи и ресторани, обложувалници и казина. Само мал дел од бутиците работат, додека сите супермаркети и продавници за храна се отворени. Пред банките е забележан поголем ред за чекање. Интересно е да се спомене што има мала раздвиженост на битолчани од кои еден од четири носи маска за заштита.

За голема пофалба е отсуството на деца, што значи голем дел се придржуваат кон препораките и си седат дома, освен тие кои одат на работа и имаат неодложни работи за завршување.

На Тумбе Кафе (фото П. Ставрев)
Шеталиштето празно (фото П. Ставрев)
Нема опасност за него (фото П. Ставрев)
Мала раздвиженост низ Широк Сокак (фото П. Ставрев)
Кафичите не работат (фото П. Ставрев)
1 од 4-ца битолчани носат маска (фото П. Ставрев)
Ред се чека за на банка (фото П. Ставрев)

Во битолската чаршија е забележлива истата состојба. Само мал дел од бутиците за деца и продавници работат, додека поголемиот дел е празна.

Фотографии од Филип Ивановски