hdr
БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Денеска е Свети Архангел Гаврил, во народот овој празник е познат и како летен Арханѓел. Битолчани во голем број веќе започнуваат да го посетуваат ова место во црквичето св. Архангел Гаврил во населбата Довлеџик. Како Именден го слават Гаврил, Габриел, Габриела итн.

Нека ни е за многу години.

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here