Аеро панорама на битолчанецот Џоле Трајчевски од Нова Битола заедно со кружниот тек, супермаркетот Веро и улиците Партизанска и Васко Карангелевски каде се наоѓа Храмот “Собор на сите македонски светители”, кој е во фаза на изградба од 1993 година.

Според архитектонскиот план храмот треба да биде еден од најголемите во Македонија и Балканот со камбанарија од 80 метри, средна купола 55 метри, и други објекти како крстилница, библиотека, галерии, соби за симпозиуми и др.

Во тек е и обработката на видео верзијата која ќе Ви ја презентираме откако ќе биде готова.