БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Јапонскиот оперски пејач Казухиро Котецу директно од Токио како поздрав до сите битолчани целосно ја отпеа нашата химна, безвременската мелодија на нашиот сограѓанин Ајри Демировски. Разликата помеѓу јапонскиот и македонскиот јазик е многу голема, како во пишување така и во разговор и препејување на песна.

За ова нешто да го направите треба многу време и посветеност, за што ќе му бидиме вечно благодарни како за оваа песна така и за мноштво други песни кои од него се препеани на македонски јазик, вклучувајќи ја и Ако одам во Битола .

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here