БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Во виорот на двете балкански војни, па Првата светска војна градот Битола од европски град се претвори во град на духовите…

Во тоа време имаше и сиропиталиште за мали битолчани кои останаа без своите родители. Многу од нив покасно се однесени во В.Британија…

Ова е нивната химна , песна за нивната болка…и болката на илјадници битолчани…

Благојче Андонов

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here