БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Драпај си мео(т)

Израз со кој се опишува небитност на некоја работа наспроти важноста што (незаслужено) и се придава. Порано, честа фраза кај битолчани.

– А бе, знајш шо работа му свршил Стојан на Паца в општина? Ептен… – Знам бе брат шо му свршил … Драпај си меот шо му свршил веќе …

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here