И годинава „Илинденските денови“ и на Широк сокак и во Старата битолска чаршија. Фолклорните групи и ансамбли на пладне приредуваа фолклорни средби со случајните минувачи. А тие со нивната игра, музика, песна, носии го привлекуваа вниманието. Ви ја пренесуваме атмосферата преку фотографии направени од фотографот Димитар Петковски како беше на пладне во чаршија со Фолклорниот ансамбл “Матија Губец” од Карловац, Хрватска.

Извор Тера ТВ