Битолчанката Оливера Наковска Бикова го освои златото како најдобра во стрелање со воздушен пиштол на европското првенство кое се одржа во Хамар, Норвешка!

Натпреварот се одржа во периодот од 13-17 март 2022 г. и преставува најголемиот меѓународен настан во стрелаштво пара спорт било кога организиран во оваа скандинавска земја.

Тука се одржа и првото издание на Европскиот шампионат на 10 метри, што е во организација на Европската стрелачка конфедерација (ESC) и Светскиот стрелачки пара спорт (WSPS).

Честитки за Оливера! 👏👏👏