Познатиот оперски пејач Казухиро Котецу директно од Токио како поздрав до сите битолчани и македонци ја отпеа „Ако одам во Битола“. Покрај оваа песна Казухиро има преработено и запеано уште многу македонски изворни и народни песни.

Ти благодариме маестро…

Благодарност до Благојче Андонов.

もしビトラに行くなら 小鉄和広 Kazuhiro kotetsu (二期会).