Невиден прием од страна на жителите на Букурешт, над 2000 македонски љубители на фудбалот и со над 200 битолчани е окупирана главната престолнина на Романија каде за Европското првенство во фудбал 2020 во 18 ч. ќе започне фудбалскиот натпревар помеѓу репрезентациите на Македонија и Австрија. Битолчани кои со авион, кои со сопствен превоз во голем број одвојувајќи од нивниот скромен буџет заминаа на пат од 1000 км. сѐ со цел да ја бодрат нивната репрезентација, остварувајќи го сонот за првпат во нивниот живот. Таа е големината наша, тоа се вистинските битолчани, за Битола и за Македонија. Ве поздравуваме!

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here