Бабам Битола, Битола стари фотографии, Градот на Конзулите и Тера телевизија секој понеделник заедно со вас и фотографии од Битола во минатото. Во овие летни горештини ќе објавуваме стари фотографии од места каде е препорачливо битолчани да ги поминуваат овие жешки денови. Како на пример во Домот на Големо Езеро. На следната фотографија е првобитниот изглед на Домот на Големо Езеро на Пелистер, Баба планина кој нажалост ја имаше истата судбина како Домот Копанки и настрада во пожар. Со доброволната поддршка на битолчани и планинарските друштва истиот е обновен и сега е со помала големина.