Од денес во соработка со Државен Архив Одделение Битола започнуваме со нова рубрика каде ќе ви ја претставиме Битола во минатото низ документи и фотографии од битолскиот архив.

Оваа фотографија е дел од Фондот на Манаки, година помеѓу двете светски војни. Хотел Турист на Широк сокак и кафана Далмација најверојатно во ’30тите.

Голема благодарност до Државен Архив Одделение Битола.