Само за Вас, ексклузивна можност да ѕирнете во студиото каде што нашите познати пејачи Елена Ристеска, Влатко Лозаноски, Викторија Лоба, Некст тајм, Димитар Андоновски, Љубојна и Златно славејче работат на возобновување на „Небо и земја“ – стара словенска коледарска песна, со традиција да се пее во битолскиот крај до пред 30 години.

Оваа песна се’ уште се пее на Бадник во Русија, Украина и Белорусија, а отсега, ќе се возобнови традицијата и во Македонија.

Деновиве се работи и на видео спотот за истата, што ќе биде промовиран веднаш по Нова Година, како најубава Божикна честитка од нас до Вас.

Бадникови поворки

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here