БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Синоќа во 18:30 часот со дефилето „Со песни и игри низ битолските улици“ и свеченото отворање на Фестивалот кое во 20:30 ч. се одржа во античкиот локалитет Хераклеја Линкестис започна 51-то издание на фестивалот на народни игри и песни „Илинденски денови“. Познатото традицинално оро „Комитско” беше изведено на самиот почеток од играорците на КУД Илинден, по што следуваа Танец, Ладо од Хрватска итн.

Видео Димитар Петковски

Тука Ви е и целата програма :

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here