Се молат битолчани да ги одложат сите патувања во главниот град бидејќи во него моментално владеат посебни сообраќајни мерки поради “огромните” снежни наноси од 30мм и температури до -3Ц ( кои не се забележани во последните 103 години).

Особено се однесува на битолчани кои немаат вакви искуства и да се воздржат додека да наврне снег над 50цм и температурата да падне под -28Ц…

Благодариме на разбирањето!

Игор Новевски