БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

На 15 март се потпиша договор “Трофеј на Југославија” да се одржи во Битола. На турнирот ќе учествуваат екипите на Романија, Демократска Република Германија, Шведска, СССР (Исланд, Чехословачка) и домаќинот Југославија. Според изјавата на генералниот секретар на РСЈ, Љуба Љубичиќ, репрезентацијата на Југославија ќе допатува во Битола на 18 јуни. Според најавите битолчани од 25 јуни до 1 јули ќе можат да присуствуваат на, така да го наречеме, мало светско првенство.

Битолски весник 1971 г.

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here