БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Предавања на
31.03.2018 (сабота) во хотелот Holiday Inn – Скопје од 10.00-16.00 часот

Предавач: Реномираниот Д-р Таше Трпчевски, специјалист гинеколог акушер, субспецијалист за стерилитет и инфертилитет, од битолската болница „Плодност“- Битола

Тема: „Емоционален аспект кај жената при ин витро оплодување“

Во текот на ИВФ постапката жената е соочена со предизвикот за успехот или неуспехот од ин витро оплодувањето кои ја опетеруваат нејзината емоционална состојба. Таа доживува стрес во четири фази: за време на подготовката, за време на вадењето на јајните клетки, за време на ембриотрансферот и две недели по ембриотрансферот кога треба да ги осознае резултатите од вонтелесното оплодување. Секоја фаза на свој начин влијае на нејзините емоции, душевна состојба и расположение кое го манифестира на најразлини начини, особено во последната фаза кога се знае исходот од ивф постапката.Тогаш таа манифестира состојба на еуфорија кога е резултатот позитивен и состојба на депресија и плачење кога е негативен. Секој кој што ја работи оваа постапка ги доживува овие убави или тешки моменти, особено кога е очи во очи со пациентката. Низ кои емоционални потешкотии поминува жената во процесот на ин витро оплодување, ќе дознаете повеќе на овој тематски ден.

Повеќе на следниот линк
www.marili.com.mk

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here