Новите цртежи или муралите низ градот и старата битолска чаршија малце не одвратуваат од сивилото и еднобојноста на зградите и дуќаните, со погледи кон имагинарни нешта, фантазирајќи и сонувајќи за нешто поубаво, за нешто подобро…

Направено од младите волонтери во ИМКА Битола. http://ymcabitola.org.mk/mk/pocetna/