Денес Битола се разбуди со радиоактивни знаци за предупредување од загадувањето. Поради негрижата на локалната власт, отсуството на одговорност и игнорирање на проблемот битолските активисти утрово поставија радиоактивни знаци на шахтите низ градот.
Секоја зима Битола се соочува со не превземање на мерки , иако и во текот на летните месеци нивото на загаденост е покачено.
Иди зима, Битола ќе продолжи да умира… стои во реакцијта на активистите.

BITOLA TOUR GUIDE / ПРЕВЗЕМЕТЕ ТУКА _____________________________________________________________________________________

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here