И оваа година повторно доделени стипендии од компанијата КРОМБЕРГ & ШУБЕРТ МАКЕДОНИЈА ДООЕЛ Битола

Откако започна со стипендиската програма пред 3 години, компанијата КРОМБЕРГ & ШУБЕРТ МАКЕДОНИЈА ДООЕЛ Битола досега има стипендирано 9 студенти од кои мнозинството го сочинуваат студентите од Техничкиот факултет во Битола, додека годинава беше вклучен и Економскиот факултет од Прилеп со цел да се поттикнат и студентите од тој факултет да вложуваат во нивното образование.

„Со доделувањето на стипендиите целиме кон мотивација на студентите да вложуваат во своето знаење и да им пружиме можност сите теоретски стекнати знаења да ги применат и практично со практикантската програма која ја имаме имплементирано во компанијата.

Фактот што нашата компанија е современо опремена, со светски стандарди и работи според дефинирани правила и процедури придонесува за продлабочување на знаењата и приближување на начинот на работа во автомобилската индустрија.

Досега сме имале повеќе од 30 практиканти (интерни или екстерни) кои на крајот од практикантската програма се воодушевени и споделуваат само позитивни искуства од целиот период поминат во компанијата. И не само тоа, тука се стекнуваат и со навики кои понатаму ќе им помогнат при наоѓањето на работа како и при вклопувањето во организационата структура на било која компанија.“ – велат од менаџментот на компанијата.

Сите заинтересирани студенти имаа можност да аплицираат на огласот кој беше објавен во факултетите и доколку ги исполнуваат условите да бидат селектирани за корисници на стипендија по претходно извршената проценка од страна на претставници од компанијата.

Им честитаме на студентите и им посакуваме уште повеќе успеси во иднина и да ја искористат секоја можност која им се нуди за проширување на знаењата бидејќи само така можете да се справите со предизвиците кои доаѓаат во животот.

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here