На 49-от државен фестивал на непрофесионален филм кој го организираше Кино сојузот на Македонија, филмот Црвени стени на битолчанецот Петар Ставрев доби златна плакета.

Овој филм заедно со 6 други ќе ја претставува Македонија на Европскиот фестивал Уника кој треба да се одржи во Романија или Украина.

Со Црвени стени Петар Ставрев ја доби наградата и на Уника на општинскиот фестивал кој го организираше клубот Милтон Манаки од Битола.

Ова е неговата трета награда за документарен аматерски филм, последната беше за сценариото на филмот Враќање кој учествуваше на фестивалот Браќа Манаки.

Честитки од нас.

Филмот Ви е тука: