Битолчани кога ќе промашат пенал во гости, домаќините за глава се држат. На последниот натпревар на ФК Пелистер во Охрид, голманот на охриѓани го одбрани ударот од единаесет метри, но она што е чудно од сета оваа ситуација е што еден од дефанзивците на ФК Охрид се држи за глава. После 0:0 во текот на целиот натпревар, во 88 минута Пелистер заводи 1:0 и во 90+ 2:0.