БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Нашиот битолчанец Нашоку Марио од пред 20 години замина на студии во Букурешт, Романија и моментално е физиотерапевт во сопствена ординација за кинезитерапија и е еден од првите битолчани кои се вакцинирани за време на оваа светска пандемија.

Се вакцинирав пред неколку денови против Ковид 19. Пред да се одлучам да ја примам вакцината учествував на три симпозиуми специјално за вакцинирање на Ковид 19 и фактот дека први се вакцинираа 6 милиони од медицинскиот персонал во целиот свет мислам дека заслужува лугето да знаат дека е многу потребно да се вакцинираме оти само така можиме да го победиме вирусот!

Да знаете , јас не сум за тоа да луѓето да се вакцинираат задолжително, но можам да ви кажам дека кога се вакцинирав, четири доктори од Битола ми се јавија лично и ме замолија дали можам да му најдам вакцина за да дојдат да се вакцинираат тука во Букурешт. Тоа кажува многу за вакцината !
Ве поздравувам и Ви честитам за се што правите за Битола и за битолчани, на крајот не поздрави Марио низ смеа дека ако сакаме слободно можеме да го викаме Фајзеро.

еден коментар

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here