За Пелистер Ветерани настапија: Кире Поповски, Златко Димитровски , Ице Дамјановски, Игор Николовски , Горан Андоновски , Кире Атанасовски ,
Миленце , Зоран Атанасовски и други додека тренер на екипата беше добро познатиот Цане Крстевски .

Во тимот на Македонија млади
ветерани продефилираа имиња како : Наумче Мојсовски, Ванчо Димовски, Бранко Ангеловски, Раде Стојановиќ, Гоце Макалоски, Стевче Алушовски, Александар Јовиќ, Лазо Мајнов, Гоце Макалоски и уште неколку други а
тренери на екипата беа : предводена од Илија Темелковски и Андон Бошковски.

Уживајте во дел од финалната
атмосфера на која пелистеровите ветерани не му се предаваа на надалеку помладите противници кои до пред неколку години беа активни ракометари .

Видео: Димитар Петковски