edf
БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Од среда територијата на нашата држава ќе биде под влијание на длабокиот циклон ДАВИД кој ќе се формира некаде над Јадранското Море. Овој циклон ќе услови нови врнежи од снег над целата територија на државава.

Врнежите ќе бидат ПОИНТЕНЗИВНИ со што ќе дојде до позначително зголемување на снежната покривка и тоа некаде за 10 до 20 сантиметри на пониските места, некаде и над 30 сантиметри додека пак на повисоките места и на планините истата ќе се зголеми дури и за 40 до 50 сантиметри, локално можно е и за повеќе.

Подготви Славчо Попоски

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here