БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Граѓанската иницијатива „Не биди ѓубре“ во соработка со нуркачи од „Акватек“ од Охрид, спелеолошкото друштво „Врело“ од Скопје, „Таласа“ од Битола и риболовното друштво „Рибар 2011“, денеска спроведоа еколошка акција за вадење на фрлените автомобилски гуми од Вардар.

„Шарматната група“ како што самите се нарекуваат денес успеа да извади 50 автомобилски гуми од Вардар и со тоа добија стотици позитивни коментари на социјалните мрежи.

Извор Скопје Инфо

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here