БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Нинџуцу Клубот од Битола повторно нижи успеси, но овој пат за првпат и на меѓународен план.

“Ова беше прв меѓународен турнир за нас за оваа сезона во Санда Ву Шу Кикбокс , дисциплина во која за прв пат такмичиме.

Остваривме 5 медали од 7 наши претставници кои зедоја учество на овој меѓународен турнир, од кои 2 златни (Филип Божиновски и Маријана Јоноска) и 3 сребрени (Игор Додевски, Андреј Шулевски и Трајче Мицевски).

Продолжуваме уште посилни во иднина”… ни раскажаја за денешниот настан од Нинџуцу Клубот

За најдобар сениор на турнирот е прогласен нашиот член Филип Божиновски.

Наскоро ги очекуваат професионални ММА борби во соседна Србија, а за месец дена силни Џиуџицу турнири во Германија и Романија.

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here