Секоја недела со помош на неделни графикони заедно со ПЛАТФОРМАТА ЗЕМИ ЗДИВ ќе Ве известуваме за квалитетот на амбиенталниот воздух во Битола со цел граѓаните да можат да се информираат за мерењата на сензорите од Аирли мрежата во областа каде што живеат, а од друга страна, надлежните ќе можат да ги анализираат и да носат заклучоци за тоа какви мерки ќе превземат за подобрување на квалитетот на амбиенталниот воздух во Битола.

Доколку сакате да ги следите моменталните вредности и предвидувањата за наредните 24 часа можете на:

https://airly.eu/map/en/

или да си ја спуштите мобилната апликација за андроид

https://play.google.com/store/apps/details

Или за ајфон на

https://itunes.apple.com/us/app/airly/id1283400152

Сите дишеме ист воздух 📈📊📉

Повеќе на нивниот линк ТУКА

Јенимаале
Областа
Центар
Дрвен Пазар
Бадембалари
Декорпод
Баир
Новачки Пат