НУ Центар за култура Битола во соработка со Амбасадата на Исламска Република Иран организираат “Недела на ирански филм” од 21-27 октомври 2019 r. и имаат чест да ве поканат на церемонијата на отворање со проекција на филмот:

Коцка Шеќер

21 ОКТОМВРИ (понеделник), 19:30 ч, НУ ЦЕНТАР ЗА КУЛТУРА Битола (мала сала)

Неделата на ирански филм се организира за прв пат во Битола. ќе бидат прикажани седум филмови, во периодот од 21 до 27 октомври со следниот распоред:

21 .10.19 Коцка шеќер -19:30 ч.

22.10.19 Не се срами -20:00 ч.

23.10.19 Децата на рајот-20:00 ч.

24.10.19 Кафе транзит-20:00 ч.

25.10.19 Денеска-20:00 ч.

26.10.19 Базен за цртање-20:00 ч.

27.10.19 Каде е куќата на пријателот-20:00 ч.

Сите проекции се во Малата сала.

Влезот e бесплатен