Забава и едукација!

Списанието кое едуцира, информира и забавува генерации ученици од шесто до деветто одделение со децении, продолжува да предизвикува љубопитство и амбиција, да претставува позитивни модели на однесување, да поттикнува на истражување и креација. Притоа, следејќи ги најновите трендови во дизајнот и визуелното обликување.


Па така, „Наш свет“ продолжувајќи ја својата традиција на посветеност на тинејџерите, на своите страници ви носи нова и возбудлива рубрика:

Дружете се со Стефонатор, еден од вашите најомилени јутјубери, во секој број на „Наш свет“. Со него и неговите „Зачудувачки факти“ научете неверојатно интересни и корисни нешта! Стефонатор ве води од едниот крај на светот до другиот, па и малку подалеку!