Дали се сметаш себеси за експерт во ракомет? Дали добро го познаваш овој спорт и ги следиш светските случувања и резултати? Доколку одговорот е да, Mozzart те предизвикува да го покажеш твоето знаење!

Во тек е Светското првенство во ракомет, а Mozzart е во потрaга на најдобриот познавач на овој спорт. Mozzart организира награден натпревар, кој традиционално се одржува трета година по ред, a го бара најуспешниот Доктор за ракомет.

Секој ден до 31 јануари на нивната Фејсбук страница објавуваат по еден предизвик дневно поврзан со Светското првенство во ракомет. Ваша задача ќе биде да дадете точен одговор на предизвикот во коментар под него.

Сите точни одговори ќе бидат бодувани со по 10 поени, со што стануваат дел од ранг листата согласно која на учесниците со најголем број бодови ќе им бидат доделени награди. Прво место добива Samsung Galaxy A71, второ место добива ракометен дрес и 20 дена бесплатно обложување, а трето место добива ракометен дрес и 10 дена бесплатно обложување. Најбрзите 5 на секој предизвик ќе добијат дополнителни поени за брзина и тоа: Првиот добива 5 поени, вториот 4 поени, третиот добива 3 поени, четвртиот добива 2 поени, а петтиот добива 1 поен.

Секојдневно ваучери за бесплатно обложување добиваат учесниците со најбрзите 10 точни резултати во различни вредности, зависно брзината на коментирање.
Следете го нивниот Фејсбук профил, каде секојдневно објавуваат по еден предизвик. На нивната промо страна ќе се ажурира ранг листата која на крај од натпреварот ќе ги покаже тројцата добитници на награди.
Побрзајте и вклучете се во Mozzart предизвиците, покажете дека токму вие сте Доктор за ракомет!