На 10ти Октомври 2021 во организација на МОТО КЛУБ “МК Пелистер ” од Битола ќе се одржи мотокрос натпревар на патеката Смолево во Битола.

За тоа е изработен ПОСЕБЕН ПРАВИЛНИК за Смолево 2021:

Патеката ке биде слободна за тренинг од 29.09 до 02.10 2021 потоа се забранува секакво тренирање бидејќи на патеката ќе се извршува санација на патакета и припрема за трката во случај да има измени ке бидете навремено известени.

Сабота, 09.10.2021
09:00-14:00 слободен тренинг

Недела 10.10 2021

Редослед на програмата е еднодневна за 10-ти Октомври.

– 08:00-09:00 технички преглед и верификација во бокс за возачи
– 09:00-09:10 прва седница на жири
– 09:30:09:50 службен тренинг MX85 (задолжителни 3 круга)
– 09:55-10:20 службен тренинг МХ1+MX2 (задолжителни 3 круга)
– 10:25-10:45 службен тренинг МХ3 (задолжителни 3 круга)
– 11:00-11:15 втора седница на жири
– 11:30 Свечено отварaње на трката
– 11:30-11:50 прва трка MX85 (15 минути плус 2 круга)
– 12:00-12:30 прва трка MX1+МХ2 (25 минути плус 2 круга)
– 12:35-12:55 прва трка МХ (15 минути плус 2 круга)
– 13:45-14:05 Втора трка МХ85(15 минути плус 2 круга)
– 14:10-14:40 втора трка МX1+МХ2 (25 минути плус 2 круга)
– 14:45-15:05 втора трка МХ (15 минути плус 2 круга)
– 15:30 трета седница на жири
– 15:45 прогласување на победници

Дозволено е учество на сите мотоцикли кои ги исполнуваат прописите распишани од страна на МФМ.

Адресата на организаторот е :МК Пелистер Битола, тел: 071 263 603. Пријави за трката се доставуваат најкасно до 8ми Октомври 2021, по елeктронска пошта на [email protected]

Организаторот го задржува правото за промена на правилата доколку тоа е потребно по основ
на техничка или комерцијална природа, или причини од страна на јавноста. Организаторот ќе ги
известува учесниците за какви било промени и новости во натпреварот.

Овој Посебен правилник е усвоен од МК Пелистер Битола и од Комисијата за мотокрос на МФСМ 28.09. 2021 год.

Бидејќи трката ке се одвива во услови на пандемија од КОВИД-19
се молат возачите и нивните екипи да се придржуваат да протоколите пропишани
од Министерството за Здравство за справување со пандемијата.

https://fb.me/e/1l0Sq5XOF