Божидар Пецаковски со неговите 23 години е еден од најнадежните бодибилдери од Битола со освоени неколку први места на државни и меѓународни натпревари.

За да учествува на светското првенство во Унгарија, потребни му се финансиски средства за самото учество, сместување, пат, суплементите и исхраната која му е потребна.

Затоа испраќаме една молба до сите општествено одговорни претпријатија, пријатели и битолчани кои што се во можност да помогнат со скромни финансиски средства и му овозможиме на Божидар гордо да ја претставува Битола и Македонија на светско ниво.

Доколку сакате да поможите и донирате неговата сметка е
Божидар Пецаковски 210501690383838 во Тутунска Банка