Менде Куновски, фронтменот на битолската забавна група Алтернатор од денес и официјално започнува со негова самостојна соло кариера.

“Денес официјално беше нашето последно работно дружење како член на групата АЛТЕРНАТОР. Ми беше чест да работам со еден од најдобрите оркестри во нашата држава. Имавме осум убави , бериќетни години со многу успешни проекти , успешни турнеи и бевме искрени и лојални еден спрема друг. Од денес продолжуваме вие по вашиот, јас по мојот пат кон успехот. Ви посакувам пред се здравје и уште толку успеси.ВИ БЛАГОДАРАМ ЗА СЕ !!!! Со почит МЕНДЕ КУНОВСКИ !!!!”… напиша тој на својот фејсбук профил