БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Девет минутна мала репортажа од Македонската Радио Телевизија насловена како “Битола мој роден крај”, која ќе Ве врати назад низ годините и ќе ги допре вашите срца…

2 коментари

  1. Со Битола се гордеам. Горд сум што сум Македонец, горд сум што сум роден во Битола. Кој би можел збогум да ти рече да не заплаче!

    “За да бидеш МАКЕДОНЕЦ;
    Треба да имаш генетски код и ментална матрица во која е запишана целата колективна меморија и аманет од нашите предци Македонци”

  2. Bitolj mi stana grad snova i ako sam u njega dosao po sluzenoj duznost kao mladji oficir. Srodijo sam se sa Bitoljcanima grad i oklna mesta zavoleo dom JNA sam posecivao i ostala poznata mesta grada Bitolja. Prijatelje stekao sa omladinom se druzijo i lepe Bitoljcanke sam upoznao i zavoleo. Ej mladosti zasto mi prodje a samo lepota Bitolja josmi u srcu spava! LUKA

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here