Ние, кои сме имале можност да работиме за големи компании надвор од Македонија, кои сме биле во можност да ги следиме трендовите и навиките кога сме надвор од Битола и Македонија, зошто ние да не се потрудиме тие трендови да ги доведиме во нашиот град и зошто тие да не станат секојдневие кај битолчани исто така?Замислете да бидете опкружени со различни професионалци, кои се посветени на својата работа, но не и од иста компанија. Од ИТ програмери до писатели, до истражувачи, до претставници на услуги за клиенти, сите кои работат за различни компании. Идеите можат да се создаваат брзо воедно и споделуваат, но и продуктивната комуникација помеѓу нив може да го забрза растот и развојот.
Не треба да го ограничувате светот во четирите агли во вашата канцеларија или дом, туку треба да истражувате, да запознавате други соработници и да ја изградите својата мрежа.Доколку сте во потрага на флекс работен простор во Битола , IT Crowd е вистинското место!Ние, IT Crowd, функционираме како coworking space и сме дел од Nexrow компанијата која главно се занимава со консултантски софтверски решенија. Претставува наш производ на заедничка визија за создавање на работен простор кој вистински го прифаќа и воздигнува модерниот работен век. Индустријата за флексибилни канцеларии е во подем, а растот не покажува знаци на забавување бидејќи нашите очекувања за „работа” и „работно место” продолжуваат да напредуваат и да се развиваат.Освен за ИТ секторот , се трудиме да овозможиме пријатна атмосфера и self-service услуга за сите љубители на мирно и тивко место со прекрасна храна. Комбинацијата на добро дизајнирана работна околина и добро организирано работно искуство во кујна, се дел од причината зошто луѓето се чини дека ги сакаат нашите простори.ITcrowd им дава простор и поддршка на нашите гости да се чувствуваат пријатно. Луѓето сметаат дека можат самите да бидат повеќе со мешана група од различни компании и разновидна индустрија. Coworking, според некои неодамнешни истражувања, не само што се бори против осаменоста, туку ги прави луѓето посреќни:
-89% изјавиле дека се посреќни
-83% изјавиле дека се помалку осамени
-78% изјавиле дека соработката им помага да бидат еднаквиВсушност, многу соработнички простори имаат жива социјална компонента во нивните простори токму поради оваа причина. Соработката е стил на работа каде што луѓето делат заедничка канцеларија за нивната независна активност.Нашиот простор исто така има кафе бар и удобни простори за седење и разговор, како и закажани настани и средби каде што членовите можат да се дружат, да се поврзуваат, да добијат нови лидери и инспирација.Зошто да го одберете IT Crowd?
Едноставно, бидејќи ја намалуваме изолацијата која некогаш доведува до недостиг на информации и поддршка при самото работење, тука сме за да ви помогниме и на тоа поле, бидејќи сме сведоци на многу приказни каде сме им помогнале на оние кои го посетуваат IT Crowd во нивните секојдневни работни задачи.Тука сме за Вас, комплетна меѓусебна поддршка, градење community и ви нудиме олеснување на вашето секојдневие!

Ве очекуваме!